Wat is insectengifallergie? 2017-04-26T12:36:37+00:00

Wat is insectengifallergie?

Muggen, dazen, horzels en andere insecten die wel eens bijten of steken veroorzaken zelden een ernstige allergische reactie. Het gif van bijen, wespen en hommels kan wel zeer ernstige allergische reacties geven.

Wanneer een bij, wesp of hommel steekt, wordt er gif in de huid gespoten. Bij mensen die niet allergisch zijn, ontstaat op de steekplaats een rood, jeukend en soms pijnlijk bultje. Dit bultje verdwijnt binnen een paar dagen.

Sommige mensen reageren uitzonderlijk heftig op een bijen- of wespensteek. Zo’n heftige reactie duidt meestal op een allergie voor bijen- en/of wespengif. Zij kunnen diverse klachten krijgen die in sommige gevallen zelfs levensbedreigend kunnen zijn.

Op de volgende pagina’s vindt u informatie over:

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.
Privacyverklaring